Η σχέση της κάθε νοικοκυράς με την κουζίνα είναι ιδιαίτερη, είναι το “βασίλειο” της, όμως τι γίνεται όταν τα παιδιά αρχίζουν και διεκδικούν μερίδιο σε αυτό; Όταν θέλουν κι εκείνα να εκφραστούν μέσα από τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική;
Μπορεί και μόνο στη σκέψη να αγχωνόμαστε, όμως σίγουρα τα οφέλη είναι πολλά!
Τα παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με όλες τις γεύσεις, θα εκτιμήσουν το σπιτικό φαγητό και θα αποκτήσουν καλές διατροφικές συνήθειες.
Tips για να βάλουμε τα παιδιά στην κουζίνα:
-Η πρώτη επαφή των παιδιών με τα κουζινομαγειρέματα, μπορεί να ξεκινήσει με τον πιο απλό τρόπο, που είναι το ζύμωμα.
-Μπορούμε να ετοιμάσουμε μαζί κάποιο σνακ για το σχολείο ή όταν θα δεχθούν στο σπίτι τους φίλους τους.
-Ακόμη και στο φαγητό της οικογένειας μπορούν να βοηθήσουν κάνοντας τη σαλάτα.
-Επίσης στα δικά μου παιδιά άρεσε και αρέσει ακόμα, να φτιάχνουν τρουφάκια, μια εύκολη συνταγή, που όμως θεωρούν ότι είναι η δική τους επιτυχημένη συνταγή. Μάλιστα όταν ήταν πιο μικρές είχαν καλέσει τις φίλες τους για παρέα και σαν δραστηριότητα επέλεξαν να φτιάξουν τρουφάκια!
Τελευταία μου ζητάνε να είναι πιο ενεργές στη διαδικασία του μαγειρέματος! Αν και εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτική για λόγους ασφαλείας κυρίως, προσπαθώ να τις αφήνω να κάνουν κάποιες φορές “τα δικά” τους, αλλά με την προϋπόθεση να επαναφέρουν την κουζίνα …στη θέση της!