Σήμερα απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές και τα κορίτσια από το πρωί μέσα στη γκρίνια…”μαμά βαριέμαι”!!!! Κι επειδή μετά από ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, οι δουλειές της Δευτέρας ξεφυτρώνουν από κει που δεν το περιμένεις, η βοήθεια χρειάζεται! Αφού λοιπόν βάλαμε σε τάξη το σπίτι, τους έδωσα συνταγή για να φτιάξουν ένα σοκολατένιο κέικ.
Όπως καταλαβαίνετε ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, βρήκαν τα υλικά, τα ζύγισαν, τα μέτρησαν, τα ανακάτεψαν και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ καλό! Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το theonewithallthetastes.
Θα χρειαστούμε:
-250 γρ. βούτυρ
-200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-350 γρ. ζάχαρη καστανή
-2 βανιλίνες
-200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
-130 γρ. γάλα φρέσκο
-2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-230 γρ. κακάο
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με το σύρμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία σοκολαhttps://theonewithallthetastes.com/2018/10/dipla-sokolatenio-keik/τένια σάλτσα.
Παράλληλα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και περιμένουμε 10′, να κρυώσει λίγο το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ για 50′ περίπου ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.