Ριζότο με σπανάκι και κρέμα φέτας

Αυτό το ριζότο μοιάζει στην γεύση με σπανακοτυρόπιτα! Ριζότο με σπανάκι και κρέμα φέτας σε 20′.Είναι πολύ πιο λευκό από το κλασσικό σπανακόρυζο και με πιο εκλεπτυσμένη γεύση. Το σπανάκι είναι μέρος της σονάτας δεν είναι ο μαέστρος,όπως στο κλασσικό σπανακόρυζο. Όλα τα υλικά είναι ισορροπημένα, έτσι ώστε κανένα να μην σκεπάζει το άλλο!

Της Εύας Παρακεντάκη

Το τυρί που χρησιμοποιώ,δένει απόλυτα το ριζότο μου και του δίνει μία πιο πικάντικη νότα και μία πιο κρεμώδη υφή!

Υλικά:

1/2 κιλό σπανάκι

1 κρεμμύδι ξερό

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 ματσάκι άνηθο

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (μοσχάτο)
1 1/2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών

1/2 λεμόνι στυμμένο

200 γρ. αιγοπρόβειο λευκό τυρί άλμης Amari

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες και αφού τα φέρνουμε 3-4 στροφές ,σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ 1′, ρίχνουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να υποχωρήσει. Αρχίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι ζεστό ζωμό και το βάζουμε στο μπλέντερ με την φέτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο ρύζι τον ψιλικομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

Στα τελευταία 4-5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα φέτας και συνεχίζουμε με ανοιχτό καπάκι και χαμηλή φωτιά το μαγείρεμα. Όταν είναι έτοιμο στύβουμε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει για 5 λεπτά και στην συνέχεια σερβίρουμε.

Σχολιάστε