Πασχαλινά κουλουράκια, τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει!

Πασχαλινά κουλουράκια, τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει!

Αναζητώντας μια συνταγή για τα φετινά μας κουλουράκια, είπα να ψάξω λίγο και τα παλιά τετράδια συνταγών, προ εποχής internet, τότε που οι νοικοκυρές αντάλλασσαν τις συνταγές μεταξύ τους σε χαρτάκια!

Η συνταγή λοιπόν που βρήκα είχε πάνω σημειωμένα πολλά αστεράκια, δηλαδή η επιτυχία ήταν σίγουρη! Σμυρναίικα πασχαλινά κουλουράκια λοιπόν με γεύση ανεπανάληπτη! Μύρισε η γειτονιά Πάσχα!!!

Υλικά
500 γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 νεροπότηρο χυμός πορτοκαλιού
περίπου 1.300 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για την επάλειψη
2-3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση
-Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
-Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και προσθέτουμε τη βανίλια.
-Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά.
-Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
-Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας, τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολα, τα αλείφουμε με τους χτυπημένους κρόκους και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε