Ντοματόπιτα με κρέμα γραβιέρας

Ντοματόπιτα με κρέμα γραβιέρας
Ανοίγεις το ψυγείο και έχεις μία και μαναδική επιλογή,να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο,εύκολο,γρήγορο και ευφάνταστο! Ναι αλλά όχι έτσι απλά!

Γιατί; γιατί η παρέα έχει όρεξη για μπαλκονάκι και μπυρίτσες! Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτή η συνταγή και κατοχυρώθηκε για πάντα στις αγαπημένες μπυρομεζεδοσυνταγές!

Από την Εύα Παρακεντάκη

Για την κρέμα γραβιέρας

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
200γρ. γραβιέρα Κρήτης
200ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
ξύσμα από 1 λάιμ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την πίτα

1 φύλλο σφολιάτας
1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 χρωματιστές ντομάτες

Για το γυάλισμα του φύλλου

1 κρόκο αβγού

Ανοίγουμε τη σφολιάτα μας σε ένα ταψί. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα γραβιέρας. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες-φέτες. Βάζουμε σε μία στρώση την κρέμα και από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού, τις ροδέλες πιπεριάς, πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και στρώνουμε τις ντομάτες. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Κλείνουμε γύρω γύρω το φύλλο και το γυαλίζουμε με ένα κρόκο αυγού. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο στους 180 για 30 λεπτά.

Η απόλαυση είναι δεδομένη!

Σχολιάστε