Καρυδόπιτα με σοκολάτα και πορτοκάλι!

Κάθε νοικοκυρά στο τετράδιο των συνταγών της έχει και κάποιες πιο ιδιαίτερες, για φαγητά ή γλυκά που θέλουμε να φτιάξουμε στα πιο γιορτινά μας τραπέζια! Στο δικό μου τετράδιο μία από τις αγαπημένες μου, είναι η καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι!

Μία καρυδόπιτα σκέτη απόλαυση, με άρωμα από ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα από περγαμόντο που πραγματικά την απογειώνει! Αυτή η συνταγή βρέθηκε στα χέρια μου πριν πολλά χρόνια από μία αγαπημένη φίλη και όσοι την έχουν δοκιμάσει πραγματικά έχουν εντυπωσιαστεί από το άρωμα και την αφράτη γεύση της!

Φέτος λοιπόν είπα να τη φτιάξω μέσα στις γιορτές σαν κέρασμα και συνοδευτικό με τον απογευματινό μας καφέ! Είναι πραγματικά μία ωραία πρόταση και αν βρείτε στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας παγωτό βανίλια, ο συνδυασμός θα είναι σκέτη απόλαυση!

Η συνταγή που θα σας δώσω είναι για ένα μεγάλο πυρέξ!

Τα υλικά μας:

2 κούπες φρυγανιά τριμένη

4 κουταλάκια baking

1 κούπα ζάχαρη

8 αυγά

2 κούπες καρύδια τριμένα

2 συσκευασίες σοκολάτα σταγόνες

Ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντο

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 ξυλάκι κανέλα

Για το γλάσο σοκολάτας

2 κουβερτούρες, λιωμένες σε μπαιν μαρί με λίγο γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμετη φρυγανιά, το baking και τα καρύδια.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά τα δύο μείγματα να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180 C.
Όση ώρα ψήνεται η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και το γλάσο. Όταν είναι έτοιμη η καρυδόπιτα με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια (για να πάει το σιρόπι παντού) και σιροπιάζουμε. Τέλος απλώνουμε το γλάσο!
Το γλυκό μας διατηρείται και εκτός ψυγείου για 1-2 μέρες, συνήθως δεν προλαβαίνει να μείνει τόσο!

Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σχολιάστε