Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες, αγαπημένο κλασικό!

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες, αγαπημένο κλασικό!

Τα “Πρώτα μου Κλασικά” από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έχουν κατακτήσει τους μικρούς αναγνώστες! Ένα από τα πολυαγαπημένα της σειράς το αριστούργημα του Ιουλίου Βερν “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ”, το οποίο σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή του εικονογράφηση, ταξιδεύει τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας!

Λονδίνο 1872.
Ο  40χρονος Φιλέας Φογκ, άνθρωπος μυστηριώδης και σημαντικό μέλος της αγγλικής υψηλής κοινωνίας, στοιχηματίζει 20.000 λίρες, με άλλα μέλη στη Μεταρρυθμιστική Λέσχη, ότι μπορεί να κάνει τον γύρω του κόσμου σε 80 ημέρες. Θα τα καταφέρει ;

Ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι ξεκινά για τον εκκεντρικό Φιλέα Φογκ και τον υπηρέτη του Πασπαρτού! 

Λοvδίνο – Σουέζ, μέσω Μοντ Σενί (Mont-Cenis) και Μπρίντεζι σιδηροδρομικώς και ατμοπλοϊκώς (7 ημέρες)
Σουέζ – Βομβάη, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
Βομβάη – Καλκούτα, σιδηροδρομικώς (3 ημέρες)
Καλκούτα – Χονγκ Κονγκ, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
Χονγκ Κονγκ – Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), ατμοπλοϊκώς (6 ημέρες)
Γιοκοχάμα – Σαν Φρανσίσκο, ατμοπλοϊκώς (22 ημέρες)
Σαν Φρανσίσκο – Νέα Υόρκη, σιδηροδρομικώς (7 ημέρες)
Νέα Υόρκη – Λονδίνο, ατμοπλοϊκώς και σιδηροδρομικώς (9 ημέρες)….Σύνολο 80 ημέρες.

Μια συναρπαστική περιπέτεια στις 5 Ηπείρους, το πολυδιαβασμένο και πολυαγαπημένο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν έχει διασκευαστεί για τη σειρά «Τα πρώτα μου κλασσικά», από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έρχεται να μας ταξιδέψει στον υπέροχο κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας.

Το βιβλίο “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ”, από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα το βρείτε εδώ

 


Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ (1828-1905) γεννήθηκε στη Νάντη της Γαλλίας και πέθανε στην Αμιένη. Υπήρξε συγγραφέας παραγωγικότατος, με ευρεία εποπτεία επί των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων της εποχής του. Πολλά έργα του χαρακτηρίστηκαν πρωτοποριακά όσον αφορά τις προβλέψεις του για μελλοντικά τεχνολογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, κυρίως ως προς την αεροπλοΐα, την πυραυλική, την υποβρύχια τεχνολογία και βιολογία αλλά και τη σπηλαιολογία. Η φήμη του Βερν ήταν μεγάλη ήδη από εκείνη την εποχή. Στην ηπειρωτική Ευρώπη εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους αβανγκάρντ και σουρεαλιστές λογοτέχνες, στις δε αγγλόφωνες χώρες έγινε γνωστός αρχικά ως συγγραφέας έργων παιδικής λογοτεχνίας, εξαιτίας των περικοπών και των αλλοιώσεων που υπέστησαν τα έργα του στις μεταφράσεις. Ο Βερν έχει χαρακτηριστεί «Πατέρας της επιστημονικής φαντασίας» και είναι ο δεύτερος πιο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας παγκοσμίως, μετά την Άγκαθα Κρίστι και πριν από τον Σαίξπηρ. Η επιρροή του υπήρξε τεράστια, κι όπως είπε και ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας του είδους Ρέι Μπράντμπερι: «Είμαστε όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, παιδιά του Ιουλίου Βερν».

Σχολιάστε