Αμύγδαλα: Τα οφέλη στον οργανισμό μας
Οι ξηροί καρποί είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Ας δούμε συγκεκριμένα τα αμύγδαλα πόσο ωφελούν τον οργανισμό μαςκαι τι θρεπτική αξία έχουν.
Τα αμύγδαλα επιδρούν θετικά στο σωματικό βάρος και στον κορεσμό τουοργανισμού. Είναι χαμηλά σε υδατάνθρακα και υψηλά σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Η κατανάλωση 10-20 αμύγδαλα καθημερινά μπορεί να μειώσει το ποσοστό λίπους στο σώμα και συγκεκριμένα από την περιοχή της κοιλιάς και τους γλουτούς.
Λόγω των καλών λιπαρών οξέων που περιέχουν μειώνουν το ποσοστό εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, μειώνουν την κακή χοληστερίνη LDL και αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης HDL, βελτιώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα και προστατεύουν από εκφυλιστικές ασθένειες.
Μπορείτε να τα καταναλώσετε σαν σνακ ανάμεσα στα γεύματα, σε συνδυασμό με το γιαούρτι ή να τα προσθέσετε στις σαλάτες. Επίσης μπορείτε να τα καταναλώσετε σαν άλειμμα ( αμυγδαλοβούτυρο ) σε μια φέτα ψωμί ολικής.
Θρεπτική αξία για 28γρ αμύγδαλα
Ενέργεια : 160 θερμίδες
Πρωτεΐνη : 6 γραμμάρια
Λίπος : 14 γραμμάρια
Μονοακόρεστα : 9 γραμμάρια
Φυτικές ίνες : 3,5 γραμμάρια
Βιταμίνη Ε : 7,27 γραμμάρια
Σίδηρο : 1,05 γραμμάρια
Κάλιο : 200 mg
Μαγνήσιο : 77 γραμμάρια
Επίσης περιέχουν χαλκό, Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) και φώσφορο
Ειρήνη Πετειναράκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος