Ρολάκια σπανάκι σας έχουμε σήμερα. Με ένα φύλλο της ευκολίας, σπανάκι και μπόλικη φέτα!
Για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι
150 γρ. Φέτα
1/2 ματσάκι άνηθο
Πιπέρι
Για το ζυμάρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό των 200γρ.
1/2 κεσεδάκι νερό
1/4 κεσεδάκι ελαιόλαδο
4γρ. ξηρή μαγιά
1κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. Ξύδι
550-600 γρ. Αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
-Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα.
-Ανοίγουμε 2 φύλλα και γεμίζουμε με το σπανάκι ώμο ψιλοκομμένο με τον άνηθο, αλατισμένο και πιεσμένο στο χέρι, ζυμωμένο με κομματάκια φέτας και πιπέρι.
-Ρολάρουμε το φύλλο και κόβουμε ρολάκια 4 εκατοστών περίπου.
-Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.
Βάζουμε σε ταψί και σκεπάζουμε άλλη μίση ώρα. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Από την Εύα Παρακεντάκη