Η κυνηγετική περίοδος έχει ξεκινήσει και ο κυνηγός της οικογένειας, φρόντισε για το μεσημεριανό κυριακάτικο γεύμα! Λαγός στιφάδο για σήμερα λοιπόν!
Όσο για το μαγείρεμα του λαγού, τις περισσότερες φορές είναι και αυτό στα καθήκοντα του κυνηγού, τουλάχιστον όσον αφορά τον δικό μας!
Το μυστικό όπως λέει ο ίδιος, είναι ο λαγός να ψηθεί μόνο με κρασί, ούτε σταγόνα νερό!
Υλικά
Για ένα λαγό 1800 γρ, θα χρειαστούμε λάδι για το τσιγάρισμα, 3 κρεμμύδια κομμένα, 1 τριμμένη τομάτα, 500 γρ. κρασί κόκκινο, αλάτι, πιπέρι, 5-6 φύλλα δάφνης και λίγο ξύδι στο τέλος.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Τσιγαρίζουμε τον λαγό με λάδι και στη συνέχεια βάζουμε το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βάζουμε το κρεμμύδι, την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα λεπτά ακόμη και στο τέλος βάζουμε λίγο ξύδι για γεύση και άρωμα.
Η ώρα μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος του λαγού. Ένας μικρός λαγός, ένα κιλό, χρειάζεται μισή ώρα, ενώ αν είναι μεγαλύτερος θα χρειαστεί μια ώρα!
Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ λαγό, όμως ο λαγός από τα χέρια του μπαμπά μου είναι εξαιρετικός!