Παραλίγο τραγωδία, σε σχολικό περίπατο!

Παραλίγο τραγωδία, σε σχολικό περίπατο!

Ένα απίστευτο περιστατικό που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία διαδραματίστηκε πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια σχολικού περιπάτου μαθητών Δημοτικού Σχολείου του Τυμπακίου.

Τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων τους ξεκίνησαν τον περίπατο τους από το σχολείο τους προς το μικρό γήπεδο του ΑΟΤ, σε μικρή απόσταση από το σχολείο. Όμως και ενώ τα παιδιά κινούνταν στη δεξιά πλευρά του δρόμου, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ένα μηχανάκι προσπέρασε αυτοκίνητο από τη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει, ευτυχώς όχι σοβαρά, έναν από τους δασκάλους που συνόδευαν τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια έπεσε και ο αναβάτης της μηχανής πάνω στο οδόστρωμα…

Ευτυχώς το αυτοκίνητο που ακολουθούσε έχοντας αντιληφθεί προφανώς τα παιδιά είχε μειώσει ταχύτητα και έτσι δεν χτύπησε τον οδηγό της μηχανής που έπεσε μπροστά του!

Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών κατά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο τους, γονείς και εκπαιδευτικοί έκλεισαν το ρεύμα κυκλοφορίας, Τυμπάκι-Μοίρες για λίγα λεπτά, προκειμένου οι μαθητές να περάσουν με ασφάλεια!

Το video από κάμερα καταστήματος είναι πραγματικά σοκαριστικό και βλέποντας το κάποιος μπορεί να καταλάβει πόσο τυχερά ήταν αυτά τα παιδιά και οι δάσκαλοι που τα συνόδευαν!!!

Όμως καλό θα ήταν επιτέλους σε αυτή τη χώρα να μην τα αφήνουμε όλα στην τύχη και στον Θεό! Επειδή λοιπόν οι σχολικοί περίπατοι των μαθητών κι άλλων σχολείων της πόλης του Τυμπακίου γίνονται στο ίδιο μέρος και με τον ίδιο τρόπο, ας ληφθεί σοβαρά υπόψιν το συγκεκριμένο περιστατικό για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών!

 

Σχολιάστε