Αντώνης Χαραλαμπάκης, πρώην Δήμαρχος Δήμου Τυμπακίου: “Η αλήθεια για τη Συνένωση των Δήμων Μοιρών Τυμπακίου Ζαρού”!

Αντώνης Χαραλαμπάκης, πρώην Δήμαρχος Δήμου Τυμπακίου: “Η αλήθεια για τη Συνένωση των Δήμων Μοιρών Τυμπακίου Ζαρού”!

Η συνένωση του Δήμου Τυμπακίου με τους Δήμους Μοιρών και Ζαρού, ξανά στο προσκήνιο με επιστολή του τελευταίου Δημάρχου Δήμου Τυμπακίου κ. Αντώνη Χαραλαμπάκη, την οποία λάβαμε και δημοσιεύουμε, όπως επίσης και τα πρακτικά από τη σχετική συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Έκπληξη μου προκάλεσε το δημοσίευμα του Εμμανουήλ Χρηστάκη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στον Νόμο Καλλικράτη «Συνένωση Δήμων Μοιρών Τυμπακίου Ζαρού». Μια τοποθέτηση που βρίθει από ανακρίβειες, στις οποίες έχω καθήκον να απαντήσω με τα πραγματικά στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας.

1) Στις 26/3/2010 μετά από τεκμηριωμένη εισήγησή μου το δημοτικό συμβούλιο Τυμπακίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία όχι στην συνένωση δήμων Τυμπακίου Μοιρών Ζαρού, αριθμ. απόφασης 72/2010 συνεπώς ο κ. Χρηστάκης από σεβασμό και μόνο προς τους φίλους του είχε υποχρέωση να γνωρίζει την απόφαση του Δ.Σ.
Εγώ πάντως είμαι σίγουρος ότι γνώριζε και γνωρίζει το περιεχόμενό της δεδομένου ότι συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα και για το λόγο αυτό του χρεώνω σκοπιμότητα.

2) Η ανωτέρω απόφαση πήγε προς όλους τους βουλευτές του Νομού Ηρακλείου ανεξαρτήτως κόμματος και φυσικά στον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και στον ίδιο των πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

3) Στο Τυμπάκι έγιναν αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της συνένωσης, σ’ όλες έπαιρνα τον λόγο με συντονιστή όργανο την Επιτροπή Αγώνα που συμμετείχε ενεργά ο δήμος με εκπρόσωπό του.

4) Δεν έγινε καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αρ.π. 72/2010 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Χρηστάκης.

5) Με τον κ. Ραγκούση υπήρξε ένα και μοναδικό ραντεβού το οποίο μας έκλεισε ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου,ήταν το άτομο το οποίο είχε συμπαρασταθεί στον αγώνα μας και ο οποίος ήταν παρών και στη συνάντηση, όπως επίσης και ο κ. Μανόλης Χρηστάκης ως πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου.
Το λόγο πήρα εγώ, αναφέρθηκα στην αριθμ. 72/2010 απόφαση του Δ.Σ. και προσπάθησα να αναφέρω τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να μείνουμε μόνοι μας, με διέκοψε όμως και είπε επί λέξει τα εξής: «Έχω διαβάσει την απόφαση του Δ.Σ. δήμαρχε αυτό δεν γίνεται, υπάρχει χωροθέτηση. Ξεχάστε το».
Μετά την πρώτη ψυχρολουσία μας λέει «πάμε παρακάτω» και εγώ καταθέτω «Γίνεται προσπάθεια από τον γραμματέα της
Νομαρχιακής Επιτροπής, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και αρκετούς δήμους της Μεσαράς, όλη η Μεσαρά να γίνει ένας Δήμος».
Απάντηση «Αυτό δεν θα γίνει».
Συνεχίζω «Επειδή με τον Δήμο Μοιρών έχουμε αντιπάθειες θα μπορούσε να υπάρξει ένα πιο ανώδυνο σχήμα Δήμος Τυμπακίου, Δήμος Ζαρού» απάντηση δεν πήραμε.

6) Την αριθμ. 72/2010 απόφαση του Δ.Σ. την είχε πάρει η Επιτροπή Αγώνα και με την βοήθεια του Δήμου είχε σταλεί σ’ όλους τους βουλευτές Ηρακλείου, αρμόδια υπουργεία, υφυπουργεία, γενικούς γραμματείς, συμπολίτευση, όργανα, οργανισμούς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

7) Όσον αφορά τον κατά φαντασία διάλογο που αναφέρει ο κ. Χρηστάκης με τον υπουργό κ. Ραγκούση ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για σκαιότατο διασυρμό της αλήθειας από τη στιγμή που δεν τεκμηριώνεται με μαρτυρίες θεσμικής εκπροσώπησης.
Κάθε πολίτης έχει σίγουρα δικαίωμα να παίρνει θέση σε ζητήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου του αλλά με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις έτσι ώστε να μην δημιουργείται ανάγκη αποκατάστασης της αλήθειας μέσω της δικαστικής οδού.
Γιατί προσωπικά εκεί θα καταφύγω αν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια και αν συνεχιστεί η τακτική του ψεύδους και της συκοφαντίας για λόγους καθαρά εντυπώσεων.

Σχολιάστε